pühapäev, 24. august 2008

kas ongi nii, ..

.. et inimene on alla andnud?

Filosoofilised sügavused on kombitud, teadus on viinud meid taevasse ja toonud sealt sama targalt tagasi.
Tunded on lahatud, Petri tassile asetatud, mikroskoobiga uuritud (vastus: ei olnudki midagi erilist – lihtlabane keemiline reaktsioon).
Ja nüüd on järgi jäänud vaid mäng. Lõputu kordus sellest algsest palverännakust, et leida asjade olemus. Külastanud kõiki reliikviaid, mis pole meid tervendanud ega meile oma pühi saladusi ilmutanud, pöördume me tagasi igapäevaelu juurde – rahuldama oma primaarseid kehalisi vajadusi.
Inimene ei taha enam unistada ega igatsedagi. Ta soovib selle pigem summutada kiirusega. Filmid on kiiremad kui maalid ja raamatu lugemine võtab ilamatu aja ... Kaadrid jooksevad silme-ees – ei raisata aega vaatlemisele, süvenemisele. Need muudkui tulevad ja lähevad. Nagu ka muusika, millest on saanud mood. Moodne kunstki pakub kiireid elamusi, mis fekaalidena kaovad aja kanalisatsiooni. .
Viimane vaatus on maskeraad -
Ning maskide tagant vaatamas tühjad silmakoopad - igavlevad surnud, kes ootavad matmist.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

su pea on huvitavaid mõtteid täis. samas onsee üsna loogiline. parajalt veider oleks omada jalga, mison mõtteid täis. hää on teada, et mõtlev inime põle veel välja surnud

Saila ütles ...

hii!SURSU
liiga palju mõtteid peas tekitavad migreeni ja kui selle kiuste ikka veel edasi mõtelda, hakkab aju kasvama - mis võib lõppeda letaalselt kas kirurgilise vahelesegamise tõttu või selleta.
järelikult olex (tagu)otstarbekas
mõtelda jõudumööda kõigi organitega ( mida yldiselt ju tehaksegi, v. a. need isendid, kes ainult kaelast kõrgemal asuvat serverit koormavad) ... :*

Sursu ütles ...

nu malen kohanud ka isendeid, kelle mõtteorgan pole nabast kõrgemale suut ronida. ja nuh, liigse aju aksvamise ja migreeni vastu aitab lobotoomia.