teisipäev, 28. juuli 2009

Vaikiv raadio on parim raadio :)


Tegin täna öösel mõneti mind ennast yllatava avastuse. Ma pole juba mitu kuud raadiot kuulanud. Isegi mitte taustana.
Mäletan, mis oli viimane piisk karikasse, kus juba ammu loksus ja kobrutas mölak-mölisejatest kommentaatorite kokku-vadratud mõttetus (star FM). Mingi ilgelt jabura kilehäälse reklaami kordumine muidu igati tegijas jaamas. Iga 15 min. järel lajatas nagu kirvega kõrvadesse ja happena ajudesse.
Ma tahan kuulata uudiseid täiesti neutraalselt,asjalikult ning selges emakeeles esitatutena. Ma ei vaja reipalt maniakaalsete diskorite või diletantidest jamaristide* kommentaare sinna juurde.

Elmaris on kena emakeel ja seinast-seina OMA olumuusika au sees. Keset üleüldist anglofiilsust on see niisama kosutav kui Itaalia keele lumm.Muide, eranditult kõik mu USA, prantsuse, saksa ja vene sõbrad-tuttavad kuulavad, kui juba kord on avastanud, meelsamini eesti keeles esitatud laule.Pole oluline, et sõnadest ei saa aru. Tunded ja meeleolud kanduvad helides edasi vahetumalt.
(Elmari lainele sattusin juhuslikult ja justkui sundolukorras, haiglas olles. Tõepoolest aitas selle jaama lahe atmosfäär paranemisele oluliselt kaasa)

Huvitav ja erandlik nähtus: Elmari saatejuhid paistavad edukalt hakkama saavat hea tuju loomisega samal ajal justkui kuulajat haritud ja mõtlevaks inimeseks pidades. Aga kahjuks ei saa ka Elmar reklaamirahadeta eluvaimu sees hoida.

Mingi kamm on mul selle Vikerraadioga, ei oskagi seletada, mis. Identifitseerimata syyhiline dissonants ? :D

Ja klassikat kuulan meelsamini kodumusamasinatest (kvaliteet!) , veel parem otse kontserdilt (elamus!).
----------------------------------------------
* jamarist = omaarust-humorist , nyrimeelne teravmeelitseja

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma avastasin, et mu raadio mängib.pidin selleks hetke kuulatama, muidu plx teadnudki. ei tea, mis jaam ja pole oluline. harjumuspärane justkui lame tänavamüra. vahel sekka mõni sireeniga huugav operatiivsõiduk või midagi

Virgo Kruve ütles ...

Mulle seostub Elmari raadio esiteks sundkuulamisega, et ei ole ühtegi teist kanalit peale selle ja vaid seda on võimalik kuulata. Teiseks seostub umbkeelse eestlasega. Kolmandaks ei hakka ma rohkem selle jaama kohta ütlema, sest ilmselgelt on Eestis suur hulk inimesi, kelle jaoks see on oluline.
Küll aga tahaksin öelda, et raadiost muusika kuulamine on üsna piinarikas tegevus, sest sinna vahele räägitakse, häiritakse reklaamiga ja valik on ka enamasti sundkuulamise laadne. Seega eelistan eranditult muusikat kuulata oma eelistuste järgi ja raadiost kuulata juttu.
Kahjuks ei vasta ERRi vikerraadio sageli ootustele, sest mul on võimalus neid võrrelda ka Soome jaamadega. Siinkohal peakski soovima, et mida rohkem vaikust, seda parem. See infomüra inimese ümber on ka koormav ja vähese vajaliku info leidmine sellest üks äraütlemata suur ettevõtmine.

Anonüümne ütles ...

Virgo
Mul seostuvad need sega-keelt patravad saatejuhid harimatu lumpeniga, kes tegelikult ei valda mitte ühtegi keelt korralikult.Seega pole imestada, et neil ka peas valitseb puder-kapsalik mõtlemine.
Alaväärsuskompleksis siplevad eestlased on juba iidsetest aegadest oma narruses upitanud ennast küll rootsi, küll saksa keelt purssides. Nõme.Huvitav, miks inglased oma jutu sisse prantsuse, hispaania või vene keelt ei spiigi? Umbkeelsus, eksole.

(eevo) ütles ...

MTHA (minu tagasihoidlik arvamus):

Elmar [+] Eesti lood [-] päkapikudisko(ikka veel!? see on ju nii yhekskymnendate algus)

StarFM [+] Peeter Oja [-] liiga suur annus kahexakymnendaid)

Raadio2 [+] 20:00-00:00 [-] päevasel ajal liiga palju lugusid korduvad (muidugi on veel [+] terve nädalavahetus ja kirsix tordil on reede hommikune programm 7:00-11:00)

Kuku [+] kohati huvitav jutt [-] reklaamid

Vikerraadio: [+] huvitavad jutusaated [-] liigagi palju päevapoliitilist inffi päevasel ajal (nämmutamine) aga noh seda vist enamus tahabki

Klassikaraadio: [+] et ei ole ainult klassikaline muusika (jazzi ka ja eriti lemmik on fantaasia saade) [-] nagu ei olegi miinust õieti sest ei saa ju Klassikaraadiole ette heita seda, et ta liiga palju klassikalist muusikat mängib :)

Nõmmeraadio: [+] teisitilähenemine päevapoliitilistele sündmustele [-] kehv levi, kohatine halb kval., liiga palju kordavad vanu saateid

...rohkem ma nagu ei kuulagi Eesti raadioid vabatahtlikult kuna ei ole suurem asi tümmi ja hiti sõber

tänan tähelepanu eest :)

kinnitussõna: glyboal

(eevo) ütles ...

kuigi viimasel ajal isegi olen õppinud vaikust nautima aga tööjuures on selline myra, et ilma raadiota kammiks täitsa ära st. läheksin hulluks või jääksin selles monotoonsuses tudile

kinnitussõna: toriding